The italic writting is the changes I've made to the recipe.
Biskut Suji Badam Kak Intan (Yang Suzi ubah suai)
Bahan-bahan
1 kg tepong gandum
350 gm badam, dikisar (Suzi pakai 250gm aje sebab itu ajer yang ada)
400 gm gula halus ( gula tepong) (Suzi guna gula castor & Cuma guna 250gm aje sebab nak topping royal icing nanti)
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh bicarbonate soda
secubit garam
2 kuning telur (Suzi tambah ini sebab nak bagi cookies tak rapuh sangat nanti cepat patah)
2 sudu besar koko (Suzi tambah ini untuk bagi perisa koko)
Minyak makan secukup nya (Suzi guna 4 cawan butter yang dijadikan minyak)
Cara-cara
Masukkan kesemua bahan dalam satu bekas kecuali minyak. Gaul rata.
Masukkan minyak sedikit sedikit hingga menjadi satu dough yg boleh diterap.
Bakar dalam oven pada suhu 170’C sehingga biskut masak.
Note: Resepi royal icing dah ada di sini.
No comments:
Post a Comment