bahan
2 1/2 cawan tepung
1 2/3 cawan gula (Suzi kurangkan gula dalam 1/3 cawan)
1 cawan butter (kakmaz guna churn) - lembutkan sikit
1 cawan buttermilk (kakmaz guna plain yogurt)
4 telur
1 s/teh baking soda (ayak dgn tepung)
1 1/2 s/teh vanilla
jem strawberi (boleh juga guna raspberry)
kelapa kering
cara
pukul butter dgn gula hingga kembang
masukkan vanilla
masukkan telur,putar lagi
masukkan yogurt, putar sikit lagi bagi sebati
masukkan tepung,kaup balik.
masukkan dlm acuan madeline (acuan yg ada lubang2 tu.. macam congkak ekekek...)
bakar suhu kek lah 180 degree
till masak lah ya,..
bila dah sejuk, sapu jem strawberi sekelilingnya, gaul dgn kelapa kering (dessicated coconut)
lepas tu hias sesuka hati...
selamat mencuba...
kakmaz
_
2 1/2 cawan tepung
1 2/3 cawan gula (Suzi kurangkan gula dalam 1/3 cawan)
1 cawan butter (kakmaz guna churn) - lembutkan sikit
1 cawan buttermilk (kakmaz guna plain yogurt)
4 telur
1 s/teh baking soda (ayak dgn tepung)
1 1/2 s/teh vanilla
jem strawberi (boleh juga guna raspberry)
kelapa kering
cara
pukul butter dgn gula hingga kembang
masukkan vanilla
masukkan telur,putar lagi
masukkan yogurt, putar sikit lagi bagi sebati
masukkan tepung,kaup balik.
masukkan dlm acuan madeline (acuan yg ada lubang2 tu.. macam congkak ekekek...)
bakar suhu kek lah 180 degree
till masak lah ya,..
bila dah sejuk, sapu jem strawberi sekelilingnya, gaul dgn kelapa kering (dessicated coconut)
lepas tu hias sesuka hati...
selamat mencuba...
kakmaz
_
1 comment:
hi suzi... wah cantiknya madeline tuh... kayanya cream dia....
anyway, tq for trying...
kakmazz
Post a Comment